SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Våra Dansstilar

Teknik, övningar och kombinationer i all ära men att dansa är mer än så, så mycket mer. Att dansa är inget någon kan lära dig. Du kan få verktygen, men du får själv använda dem. För att dansa behövs bara du. Din kropp och känslorna inom den. 


BARNDANS 

Lektionen består av korta koncentrerade övningar till lekfull musik.

Vi tränar alla olika kroppsdelar och experimenterar med dess funktioner. Böj, sträck, flex, vrid, upp på tå, balans. Vi jobbar mycket med dramatiska uttrycket, olika känslor, djur och människor som vi visar med både kroppen och ansiktet. Vi lägger redan här grunden för att dansen är en uttrycksform och inte bara en massa danssteg.


MINI JAZZ 
Barnen lär sig att jobba med längre och mer avancerade uppvärmningar och övningar. De behärskar att isolera olika kroppsrörelser, de kan snurra och hålla fokus, de kan hålla isär olika övningar och syfte med övningarna och börja jobba mer medvetet och känner vad som händer i kroppen.


JAZZ

Uppvärmning, uppmjukning, teknik övningar, diagonaler och kombinationer. Vi tränar upp dansteknik, styrka, smidighet, balans, fokus och förflyttning. Jazzen är en oändlig djungel av stilar och tekniker, därför har vi valt att inte kalla klasserna för mer än Jazz, men det vi presenterar kan lika gärna vara StreetJazz, Jazzfunk, Modern Jazz, LatinJazz, JazzBalett eller ShowJazz. Oavsett vilket vi gör har vi roligt och utvecklas tillsammans!


KLASSISK BALETT

Grundpelaren för den tekniskt skickliga dansaren. Lektionen består till stor del av olika teknikövningar vid balettstången. För att stärka och jobba igenom hela kroppen och för att få en medvetenhet och närvaro i rörelsen. Som sedan mer och mer utvecklas till diagonaler, kortare kombinationer och till slut längre koreografier. För den arbetsvilliga och noggranna dansaren.


RIVERDANCE/STEPP
Här jobbar vi med grundläggande vokabulär, teknik och rytmik i steppen och den irländska riverdancen. Steppdanskombinationer i klassisk stil varvas med riverdance och andra musikstilar beroende på svårighetsgraden - nivån.


CONTEMPORARY

Är en sammansmältning av modern och nutida dans och de traditionella jazzteknikerna med stora förflyttningar över golvet och snurrar. Det karaktäristiska för dansen är den konstnärliga uttrycksformen. 


MUSIKAL/SÅNGTRÄNING

Vi sjunger, dansar och spelar teater med material från olika kända och okända musikaler. Vi sjunger även pop och rock. Vi jobbar en hel del med drama och uttrycksövningar.


STREET

Streetdance är ett samlingsnamn för flertal danser som uppkommit på gatan. Locking, popping, new school, old school, house. Dansas oftast till hiphop eller R&B musik och varje lärare har sin personliga stil. Streetdance är en dansform som ständigt utvecklas. 


BREAKDANCE

Den akrobatiska dansstilen som bygger på olika tekniska moment som dansaren själv kombinerar och utmanar sina meddansare med genom battle. Den man tävlar mest med är sig själv.


30+Jazz För dig som älskar musik och att få uttrycka dig. I dessa grupperna går allt ifrån fd fotbollspelare till fd proffsdansare och alla i samma grupper för att vi delar något stort. Passionen för dansen!!!


DANCEHALL

Det är en traditionell energisk dans från Jamaica, och stilens popularitet har spridit sig till musikvideos, scener och klubbar. Den utvecklades under 70-talet och har sedan dess blivit blandad med influenser från hip hop. Stämningen är alltid på topp på dessa klasser, det är här man släpper alla hämningar och ”skakar loss”.