SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
MARIA FREJD -Jazz, riverdance/stepp, 30+ jazz, barndans, barndans, minijazz och Kundalini yoga
Blod svett och tårar är ett välslitet citat. Men inte för mig! Glädje, passion och kärlek står betydligt högre på min priolista. Kanske är det just därför som det blev så här….
I år fyller mitt tredje barn, min eller rättare sagt vår dansskola 13 år!
Det har varit en resa hit. Under min 39 år i detta liv har 35 år av dem spenderats i åtskilliga svettiga gympahallar, danssalar, scener och Tv-studios. Jag har studerat olika danstekniker, pedagogik och anatomi i många år. Men den bästa utbildningen har jag fått i danssalen och på scenen. Som elev, pedagog och koreograf. Och nästan varje minut är älskad. Att få jobba med dans, musik, sång och människor är det bästa som finns, iallafall för mig. 

I min danssal är alla välkomna. Eleven står i centrum och alla ska bli sedda. Vi skrattar tillsammans och jobbar hårt. 
En disciplinerad men hjärtlig ton råder i danssalen. Här utvecklas vi tillsammans och lär av varandra.
Vi ger och tar vilket är nyckeln till utveckling i och utanför danssalen:
" Those who come empty handed, will leave empty handed" Yogi Bhajan
Vi behandlar varandra och vår danssal med stor respekt så att alla ska trivas och bli så bra vara vi kan tillsammans.
Danssalen är inte bara "en träningslokal" utan en del av mitt och min familjs hem. Varenda tapetsvåd och golvlist är uppsatt av min man och varje dag är det jag som städar efter oss alla. 
Och ni är alla mycket varmt välkomna.
All kärlek och styrka, det kommer ni behöva…..Isabelle Harnisch Klassisk balett, contemporary, barndans och miniJazz

Hej, mitt namn är Isabelle och dans har alltid varit en stor del av mitt liv! Som två-åring tog jag min första balettklass och sedan dess har det blivit väldigt många timmar i olika dansstudios. När jag var sex år började jag dansa här på Marijazz och som femtonåring började jag även att undervisa här. Under mina gymnasieår gick jag på Lunds dans- och musikalgymnasium som är en spetsutbildning inom dans. Efter studenten fortsatte jag med ett ett-årigt program på Hvilan Modern Dance Academy med inriktning inom modern dans. Under årens lopp har jag dansat många olika stilar, men mitt hjärta brinner extra mycket för contemporary/modernt, balett och jazz! För mig är några av de bästa sakerna med att dansa att man får uttrycka och utmana sig själv men även att man jobbar tillsammans med alla andra i danssalen och skapar något gemensamt. Ser fram emot att träffa er alla!. Under mina gymnasieår gick jag på Lunds dans- och musikalgymnasium som är en spetsutbildning inom dans. Efter studenten fortsatte jag med ett ett-årigt program på Hvilan Modern Dance Academy med inriktning inom modern dans. Under årens lopp har jag dansat många olika stilar, men mitt hjärta brinner extra mycket för contemporary/modernt, balett och jazz! För mig är några av de bästa sakerna med att dansa att man får uttrycka och utmana sig själv men även att man jobbar tillsammans med alla andra i danssalen och skapar något gemensamt. Ser fram e
Hej, mitt namn är Isabelle och dans har alltid varit en stor del av mitt liv! Som två-åring tog jag min första balettklass och sedan dess har det blivit väldigt många timmar i olika dansstudios. När jag var sex år började jag dansa här på Marijazz och som femtonåring började jag även att undervisa här. Under mina gymnasieår gick jag på Lunds dans- och musikalgymnasium som är en spetsutbildning inom dans. Efter studenten fortsatte jag med ett ett-årigt program på Hvilan Modern Dance Academy med inriktning inom modern dans. Under årens lopp har jag dansat många olika stilar, men mitt hjärta brinner extra mycket för contemporary/modernt, balett och jazz! För mig är några av de bästa sakerna med att dansa att man får uttrycka och utmana sig själv men även att man jobbar tillsammans med alla andra i danssalen och skapar något gemensamt. Ser fram emot att träffa er alla!
JESSICA RÖNN- Dancehall och street
Jessica Rönn was three years old when her mom put her in the first ballet class and since then her interest for dance has continued to develop through the years. When she was seven years old she started to dance jazz ballet and at the age of ten her interest for hip hop grew strong. Later on she also raised interest for other styles like African dance, dancehall and contemporary. Jessica has many years of experience in the learning of dance, but she has also been very observant when it comes to the many different teaching techniques. This has given her the opportunity to substitute for her teachers, which led to several jobs as a dance teacher. In August 2012 Jessica started at Hotstepper one year hip hop and urban dance education, Copenhagen, which she finished June 2013. This, in order to develop further, and also to really understand the foundations and get the knowledge of her lifelong passion. Jessicas dance portfolio consists of foundations in jazz and all styles of hip hop, and her latest focus has been on dancehall and african dance. She has now been teaching for over six years, primarily hip hop and dancehall, to a wide range of ages. As a teacher, she has been recognized and appreciated for her good teaching skills, positive energy, dedication to her classes and unique sense of creativity
Francis ”SWITCH" Brako- AfroBeat Streetdance
Francis ”SWITCH Brako - Professional dancer and choreographer
- owner of streetground dance academy
- International dance teacher - dancer and judge
Winner of Juste debut Scandinavia 2013 - baltic session 2012 and many more. Been working with artist like Guru - Ghana, Hermanos Bernal - Chile, Oceana - Germany, Play back Spain and many more.

dancing for me is about the feeling, passion and expression, on matter how you dance, you will always be your own star. Follow your heart and never stop dancing.
Madeleine Ngoma- Street/House

”Madeleine har jobbat som frilans dansare sen 2015. Hon är en av medlemmarna i dans- och performancegruppen JUCK där hon har gjort dansföreställningar både nationellt och internationellt.
2013 gick Madeleine ”Five Styles” på Åsa folkhögskola där hon även började hosta dansevent. Sen dess har hon varit host på ett flertal battles runt om i Sverige.
Dansstilar: Hiphop och House”

Hanna Olsson- Ragga/Afrobeat
Hanna heter jag, en sprallig och energisk tjej som 15 utav sina 20 år spenderat tiotusentals timmar med att dansa. Då dans snabbt blev den stora passionen i mitt liv, valde jag att gå en estetisk utbildning på Lunds dans- & musikalgymnasium, och efter studenten tog jag mig ann HotStepper HipHop & Urban Dance Education i Köpenhamn, Danmark (2019/2020). Under mina hittills 15 år som dansare har jag hunnit med att dansa en hel del stilar, vissa mer och andra mindre. Stilar såsom house, hiphop, dancehall, afrobeat, modernt, jazz, balett, locking, breaking, mf. Precis som med mycket annat i livet, så finns det några stilar jag gillar mer än andra. House och hiphop är de stilar jag dansat längst, och som jag känner att jag alltid kan återgå till utan några som helst konstigheter. Vi är som gamla kompisar man vet är där trots att man inte hörs av varje dag.

Under de senaste åren har dancehall och afrobeats olika stilar varit något som verkligen fångat mitt intresse. Det är speciellt musiken som får mig att sitta och trumma händerna i takt och gå in i någon form av trans där jag i huvudet dansar som aldrig förr. Detta är två stilar jag verkligen vill lära mig mer om, både kulturellt och dansmässigt - som egentligen går hand i hand med varandra. Jag tror att man kan ta med sig något lärorikt från varje klass man tar, stort som litet men som fyller på ens verktygslåda och hjälper en någon gång i ens dansframtiden.

Trots min unga ålder har jag hunnit undervisa och jobba med dansen ett par år. När jag var 15 år gammal fick min första klass - house nybörjare. Idag har jag undervisat i både Sverige och Danmark och tycker det är superkul, vilket också är ett av dem grejer jag tycker är viktigast på mina klasser. Att ha kul underlättar mycket för det man egentligen kanske skulle tyckt var svårt, men man glömmer bort det för att man har så kul. Om du har läst hela vägen hit så klappar jag dig på axeln, och hoppas att vi kommer ses på mina klasser till våren!


Theresa Gustavsson

Theresa är en mångsidig dansare som har jobbat inom Streetdance scenen sedan 2005. Theresa växte upp i norra Värmland, under hennes uppväxt dansade hon allt hon kunde komma över, allt från folkdans, medeltidsdans till balett. Men det var när hon kom i kontakt med Breaking och Hiphop kulturen som hon kände sig hemma. Sedan 2002 har hon utbildat med fokus på Streetdance bl.a. på Åsa Folkhögkolas Streetdance linjer, i New York på Broadway Dance Center, på klubbarna och genom att ta del av kulturen. Hennes främsta dansstilar är Popping, Locking, Hiphop och House, (4 av de stilar som räknas till paraply namnet streetdance) men det tar inte slut där. Theresa har ett starkt intresse för kulturella danser och hon har spenderat mycket tid på research resor runt om i världen, vilket syns i hennes dansuttryck. Hon har undervisat på bl.a. Danshögskolan, Balettakademien, Danscenter och Dancecamps, samt workshops både runt om i Sverige och utomlands. Efter dryga 10 år i Stockholm är hon nu baserad i Malmö. Hon är aktuell som dansare, koreograf och producent för föreställningen “YEBO YES!”. Theresa brinner för community delen av Hiphopkulturen och jobbar aktivt för att pusha streetdance scenen framåt genom att arrangera event och vara en aktiv deltagare i battlescenen. 


“För mig handlar battles främst om att utmana mig själv. När jag battlar utmanas jag att i stunden uttrycka mig och målet är alltid att vara så ärlig som möjligt. När jag tar steget in i cyphern (ringen) och låter musiken ta över min kropp ges jag möjligheten till uttryck jag inte visste att jag kunde. “United we grow” är ett uttryck som kommit till mig och det är det jag vill förmedla med mina klasser, genom att stötta varandra, våga uttrycka och vara ärliga och på så vis växa som personer”.


Ida Falk Henriksson Barndans och MiniJazz
Hallå hallå!! Ida heter jag och är en glad o sprallig tjej på 20 år! Jag tog min första dansklass här på denna dansskolan när jag var 4 år gammal och sen va jag fast i dansen. Det blev helt enkelt en del av mig och här står jag idag, inte som elev utan som lärare. Jag älskar att pröva på nya & olika dansstilar men det jag själv har dansat är Jazz, Modernt, Balett, Musikal och Stepp! Nu kommer jag att undervisa i barndans och minijazz! När jag inte jobbar här jobbar jag på en Ica-butik i närheten av där jag bor, men mer än att jobba där så älskar jag att jobba med barn och se dem utvecklas! Det ska därför bli så kul att få spendera tid på dansskolan med er och få lära er det som jag själv fått lära mig här under min uppväxt men också att få se er hitta något som kan bli en stor del av era liv, så som det blev för mig
JACK THELL - Modern Jazz
Mitt namn är Jack, och jag har dansat sen jag var 6 år gammal. För mig klickade det med dansen direkt; glädjen, utmaningen och det konstnärliga uttrycket är en helt underbar kombination. Inledningsvis dansade jag för Annette Losell i Eslöv och senare på Lunds Dans- och Musikalgymnasium i Lund. Därefter blev det Danslinjen i Härnösand och nu senast har jag studerat tre år på Iwanson International School for Contemporary Dance i München, Tyskland. 
Under åren har jag lärt mig Street, Breakdance, Jazz, Balett och min egna favoritstil Contemporary som jag fokuserat extra på. Jag använder mig ofta av en viss nivå komik i mitt artistiska arbete, tillsammans med mycket känsla. Jag har en förkärlek för Floorwork och Partnering.
Efter dessa tre år i Tyskland känner jag att det nu är dags att dra mig hemåt till Skåne och dela med mig av mina kunskaper, min teknik och framför allt min dansglädje! 
Jag ser fram emot att få träffa alla dansglada elever på Marijazz!
VIKTORIA JOHANSSON - Sångpedagog
Hej Hej Viktoria heter jag och undervisar i Musikalklass tillsammans men Maria.
Jag är utbildad musiklärare med inriktning på sång. Driver produktionsbolaget Sunnanå Production AB tillsammans med min man. 
Jag har många års erfarenhet av scen/TV produktioner i olika sammanhang, B.la som Doris i Doris & Knäckebröderna SVT och mitt egna program Hos Vicki i SVT Barnkanalen.
Jag älskar att se eleverna växa och våga ta för sig på lektionerna och på scenen och all den energin som man som pedagog får tillbaka, oslagbart!! 
Titta gärna in på www.sunnanaproduction.se om ni vill veta mer om mig:-))
PETRA STINISEN ANDERBERG - Balett, modernt och barndans
 
Joanna Skywalker
Joanna Skywalker är aktiv som dansare inom ett flertal olika fält såsom scenkonst, undervisning, koreografi, kulturarrangemang, battles, musikvideos, reklamfilmer m.m. Med hennes erfarenhet inom dans och hennes många inspirations och kunskapssökande dansresor så har hon hittat ett unikt sätt att röra sig på. Joanna tror att konsten att lära sig är möjlig så länge som du känner dig inspirerad. 

På Joannas dansklasser kommer det dels testa på olika rörelsekvaliteter som härstammar från dansstilen Popping, men Joanna lägger också stor vikt vid att uppmuntra individuell kreativitet och vill ge nycklar till hur elevens egna rörelseuttryck kan få växa fram. Eleverna kommer både få nöta steg framför spegeln men också dansa tillsammans med de andra, för att inspireras, dela med sig och ha kul. 


Videos som kan va kul att promota med 

CHAI WANG - Breakdance
 
Felicia Hanserup

Hejsan!

Jag heter Felicia och har dansat så länge jag kan minnas. Jag älskar att testa nya stilar men har lagt min mesta tid på moden dans, jazz, stepp och dancehall. Jag undervisar i Barndans och Minijazz vilket såklart är det roligaste jag gjort. Det bästa är att få vara med om barnens utveckling och all deras spralliga energi. När jag inte dansar tar skolan mycket tid då jag pluggar till civilingenjör i Lund. 


Jag älskar att dansa och som danslärare är mitt mål att alla barn och unga ska få uppleva samma underbara känsla jag själv känner varje gång jag är på dansskolan. Bästa energikicken som finns! 

Linnea Litsberger
Hej allihopa!

Jag heter Linnea och har dansat mig igenom nästan alla av mina 22 år här på jorden.
Började som liten på Kämpinge Gymnasterna och har sedan dess avverkat både Aktiv Ungdom och dansgrupper i Shanghai tills jag äntligen hamnade rätt på Marijazz. Jag går tredje året dans på Nya Malmö Latin och studerar dagligen balett, jazzdans, modern dans och street. Jag har genom skolan även fått delta i Eurovision Song Contest som dansare både i Malmö och i Köpenhamn, en sjukt häftig upplevelse! På fritiden dansar jag helst modern dans, men tycker egentligen allt är roligt. 

Jag blir lycklig av att dansa, och jag hoppas på att i min roll som danslärare kunna göra andra lyckliga i sin dans också!

Mängder av kramar och pussar! 

JASMINA DIMOV - Street

Jasmina har många års erfarenhet av undervisning i Hiphop, House, Streetjazz och Dancehall/Ragga. Hon har undervisat på flera dansskolor i Skåne och haft workshops i Sverige och i Tyskland. 


För att vidareutvecklas som danspedagog och dansare har hon vid flera tillfällen åkt till USA för att ta klasser för de främsta koreograferna på bl.a. Broadway Dance Center i New York och EDGE Performing Arts Center i Los Angeles. Jasmina tar regelbundet workshops för att hålla sig uppdaterad om de senaste inom dansvärlden och för att få ny inspiration. Hon har även varit delaktig i olika evenemang som t.ex. modevisningar, mässor och festivaler.


MIKAELA BRINTE- Klassisk balett och Lyrisk Jazz

För mig har dans aldrig bara varit en hobby utan snarare en livsstil! Allt började när jag var 3 år för att sedan tas på allvar redan vid 10 års ålder. Sex år på Svenska balett skolan i Malmö ledde till tre år på Lunds dans och musikal gymnasium. Efter gymnasiet bar det direkt iväg till Laine Theatre Arts i England och bredvid utbildningen tog jag även en lärarexamen i jazz från ISTD. Undertiden och efter mina utbildningar så har jag dansat med bl.a. Olly Murs på BRIT Awards och jobbat med ett flertal hyllande hyllade engelska koreografer. Tyvärr skadade jag ryggen och flyttade därför hem till Sverige, men nu är jag nästan helt tillbaka på banan igen! Woho!

Efter ett antal års uppehåll är jag ÄNTLIGEN tillbaka och undervisar på Marijazz igen, vilket är SÅ KUL! Jag började undervisa här redan vid 15-16 års ålder och har sedan dess undervisat till och från i både England och Sverige i allt från balett, jazz, stepp, kommersiell jazz, contemporary, musikal och mycket mer. Jag är väldigt glad över att vara tillbaka i denna underbara miljö med de bästa förutsättningarna för att alla ska kunna utvecklas på sitt sätt! 

Cicci Eriksson Linsmeier
http://www.sportadmin.se/hemsida/images/131/2572/37107_512.JPG?v=2014-08-18%2014:03:30


Jag älskar att dansa, har alltid dansat, och jag tror att jag tog danssteg innan jag kunde gå ordentligt! För mig är dans synonymt med liv, lust och lycka!

Jag är dansutbildad på Malmö Stadsteaters Balettelevskola, som sedan blev Svenska Balettskolan. Jag har även dansat många år hos balettmästare Rolf Hepp i Malmö! Jag är utbildad i klassisk balett, tåspets, jazz, contemporary, fridans och karaktärsdans, men har också dansat mycket street och funk!

Här på Marijazz undervisar jag i 30+ jazz varje torsdag! Och jag älskar det! De klasserna ger mig så mycket glädje och energi! Tack alla 30+-are för det!

Jag är även utbildad friskvårdsinstruktör och har sedan 1996 undervisat i aerobic, danceaerobic, funk, bodytoning, step, styrka och zumba på olika gym, fitness och friskvårdsställen i Sverige.

Förutom dansen jobbar jag med forskning och är idag docent i neurobiologi på medicinska fakulteten på Lunds Universitet. Jag bor i Höllviken med mina tre underbara barn och vi stortrivs här. Och tänk, alla mina barn dansar 